هشت ترفندی را که برای حذف موجبات حواسپرتی و افزایش تمرکز نوشته شده است، از نظر بگذرانید.
به گزارش ایسنا، فرادید نوشت: «حتما در این موقعیت قرار گرفتهاید که حین انجام کاری که به تمرکز زیادی نیاز دارد، حواستان پرت موضوعی میشود که به کار در دست انجام هیچ ارتباطی ندارد! این مساله نه تنها موجب عقب افتادن روند امور می شود، بلکه استرس آدم را هم زیاد میکند. اما خوشبختانه، تمرکز کردن جزو مسائلی است که میتوان با کمی تمرین و ممارست آن را تقویت و از پیشامد چنین شرایط ناخوشایندی پیشگیری کرد.
با این مقدمه از شما دعوت میکنیم تا در ادامه ۸ ترفندی را که برای حذف موجبات حواسپرتی و افزایش تمرکز نوشته شده است، از نظر بگذرانید.
۱- ذهن خود را آماده کنید
پیش از انجام هر کاری ذهن خود را آماده و خالی کنید. برای این منظور یک یا دو دقیقه به خود زمان داده در یک جای راحت بنشینید و نفس عمیق بکشید. برای این کار لازم نیست حتما چهارزانو بنشینید و مراسم خاصی اجرا کنید. فقط کافی است بدنتان ریلکس باشد و با نفسهای عمیق به خود آرامش دهید. پس از انجام این کار متوجه میشوید که چقدر تمرکزتان زیاد شده است.
۲- درک کنید که تمرکزتان کجا باید باشد
تمرکز کردن همچنین شامل این است که درک کنید ارزش و نتیجه این حواسپرتیها چه خواهد بود! به گفته دکتر ران وب «موفقیت زمانی حاصل میشود که همه تمرکز خود را روی کاری بگذارید که در دست انجام است.» وی همچنین بیان داشته که برای این منظور باید زمان کافی برای کشف موضوعاتی در نظر بگیرید که ارزش تمرکز کردن در طول سال، ماه، هفته و روز را دارند. سپس به تقویم خود نگاه کرده و برای تمرکز، زمان تعیین کنید. این کار باعث میشود تا افراد از انجام کارهای غیر ضروری و لحظه آخری دور بمانند. این دو مورد، قاتلین اصلی تمرکز به شمار میروند.
۳- به مدت ۳۰ دقیقه در روز دسترسی به اینترنت را قطع کنید
اگر قصد دارید روی موضوع مهمی تمرکز کنید، لازم است از شبکههای اجتماعی و ایمیل خود بیرون بیایید. حتی اگر چک کردن ایمیل برایتان حکم نفس کشیدن را دارد، توصیه میکنیم که به خودتان لطف کرده و ۳۰ دقیقه در ابتدای صبح یا یک بازه زمانی مشخص هنگام غروب، اینترنت خود را قطع کنید. شاید باور نکنید که در این زمان کوتاه با قطع دسترسی به اخبار، ایمیل ها و عکس ها و … چه کارهای ارزشمندی می توانید در زندگی خود به انجام برسانید.
۴- قهوه بنوشید
نوشیدن قهوه پس از بیدار شدن، نه تنها موجب هوشیاری بیشتر شما میشود که به افزایش میزان تمرکزتان هم کمک میکند. در تحقیقاتی که در فرانسه منتشر شد، ثابت شد که بین تمرکز کردن و کافئین ارتباط مستقیم وجود دارد. با این که کافئین نمیتواند موجب تقویت حافظه یا قدرت یادگیری شود اما قدرت این را دارد تا با افزایش محرکها به کاهش حواسپرتی فرد کمک کرده و باعث شود تا شخص با تمرکز بیشتری وظایف خود را به انجام برساند.
۵- دمای محیط را کنترل کنید
گرما یا سرمای شدید در محیط کار می تواند موجب حواسپرتی شود. در نتیجه تحقیقات دانشمندان دانشگاه کورنل، افرادی که در دمای بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد کار می کنند، کمترین میزان خطا و بیشترین کارایی را دارا هستند. محققان دانشگاه هلسینکی نیز بهترین دما برای انجام بهتر امور را ۲۱٫۵ درجه سانتیگراد اعلام کردهاند.
۶- به موسیقی گوش کنید
صداهای محیطی می توانند موجب حواسپرتی شوند. بنا بر تحقیقات دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی، گوش سپردن به موسیقی دلخواه در زمان انجام کارها، به انجام هر چه بهتر آنها کمک شایانی می کند. فرقی نمی کند موسیقی بدون کلام گوش کنید یا هارد راک، هر آوایی که برایتان خوشایند است را در گوشتان پخش کرده و به کارتان مشغول شوید. با این کار متوجه خواهید شد که تا چه اندازه می توانید به تمرکزتان در کار بیفزایید.
۷- بین کارهای خود فاصله بیندازید
به جای این که تسلیم حواسپرتی شوید، خودتان آن را بسازید. دانشمندان دانشگاه ایلینویز در پی تحقیقات خود متوجه شدند اشخاصی که پس از ۵۰ دقیقه کار، یک استراحت کوتاه به خود میدهند، بسیار بهتر از کسانی وظایفشان را انجام میدهند که بیوقفه کار می کنند. محققان به دنبال آزمایش پدیده ای که «کاهش هوشیاری» یا از دست رفتن تمرکز نامیده می شود ثابت کردند که وقفه های کوتاه در خلال کار موجب افزایش انرژی ذهنی می شود. در همین راستا، توصیه می شود هنگام انجام کارهای طولانی مدت هر ۵۰ دقیقه یک بار، چند دقیقه کوتاه به خود استراحت دهید، مثلا چای بنوشید، راه بروید یا …
۸ - روی کاغذ خطخطی کنید
در جلسه ها و کنفرانس های طولانی، برای افزایش تمرکز و کاهش حواسپرتیهای خود بهتر است روی کاغذ نقش و نگار بکشید. خطخطی کردن کمک می کند تا محرک ها در بهترین حالت مانده و عواملی که موجب سررفتن حوصله و حواسپرتی می شوند، تا حدی زیادی کاهش پیدا کنند.»
درباره این سایت